Full trådløs dekning

Cooling Partner skulle doble lagerkapasiteten sin, og hadde behov for full trådløs dekning til kompliserte systemer i både nye og eldre lokaler. Det var da Devion kom inn i bildet.

– Devion kom opp med et forslag til hvordan vi kunne løse dette, som vi likte svært godt, forteller Morten Engen, nestkommanderende i Cooling Partner.

Komplisert teknologi på lagerhotell for matvarer

Cooling Partner har et av Norges største frittstående frys- og kjølelager, og de holder til på Solbergelva i Drammen. Engen forteller at lokalene deres fungerer som et lagerhotell for matindustrien – her leier kundene lokaler til lagring av matvarer.

Lokalene har temperaturer fra +24 til -24 grader, og bedriften kan dermed tilby plass til matvarer som trenger lagring av typene kjøl, tørr eller frys. Det var byggingen av et helt nytt kjølelager som utløste behovet for ny teknologi.

– Vi har gjerne åtte til ti meter høye vegger av frossent kjøtt her. Dette tilsvarer vegger så tykke som betong. Da må vi ha løsninger som vi er sikre på at fungerer også på tvers av disse veggene, sier Morten.

Reglene for oppbevaring av matvarer er naturlig nok strenge, og lagerhotellet på Solbergelva har et plukksystem som er avhengig av trådløs teknologi. Eksempelvis må det trådløse systemet fungere hele veien uten avbrudd, for de som kjører truck mellom de ulike lokalene for å registrere og plukke varer.

Omfattende prosess med godt resultat

Da Cooling Partner hadde behov for nye, trådløse aksesspunkter til kjølelageret sitt, tok de kontakt med flere aktører. Devion leverte det beste tilbudet, med en løsning som Cooling Partner synes var god.

Seniorkonsulentene Henning Horn Husmo og Dag Rotegård har vært utførende konsulenter. Kort fortalt har de installert tolv trådløse aksesspunkter til det nye kjølelageret til Cooling Partner. Konsulentene fra Devion har sørget for implementering og tilpasset løsningen til eksisterende servere.

Nå er prosessen gjennomført, og Devion har fått ansvaret for all IT-drift videre. Morten Engen forteller at han er veldig godt fornøyd med jobben som Devion har gjort.

– Dag Rotegård og Henning Horn Husmo har begge vært veldig fleksible og dyktige. De har kommet hit når det har vært behov for det, og ikke minst er vi veldig fornøyd med resultatet, sier Engen.

Du kan lese mer om Cooling Partner her https://www.coolingpartner.no/

Er dere interessert høre mer om hva vi kan gjøre for deres bedrift ta gjerne kontakt med oss her: