Windows Autopilot – Enkel klargjøring, installering og drift av Windows-maskiner

Hva er Windows Autopilot?

Windows Autopilot er en samling teknologier utviklet av Microsoft, for å sette opp og konfigurere Windows 10/11-enheter.

Du som bruker slår på maskinen, kobler deg til internett og logger på med din Microsoft 365-konto. Med få museklikk blir enheten bedriftsklar og kan tas i bruk. I bakgrunnen meldes den inn i Azure AD og registreres i Intune, Microsofts skybaserte plattform for mobil enhets- og applikasjonsbehandling.

Via konfigurasjonsprofiler i Intune tilpasser og sikrer du enhetene. Og så ruller du ut alle applikasjoner brukerne dine trenger.

Se demo her: https://www.microsoft.com/nb-no/videoplayer/embed/RWEidd

Et typisk scenario er når du bestiller nye maskiner. Da ber du leverandøren legge til maskinvare-IDene i Autopilot-tjenesten. Dermed er de registrert i din Microsoft 365-leier (tenant).

Oppgaven for IT-administratorer blir å opprette en Autopilot-profil som sørger for en forenklet ut-av-esken-opplevelse. Så kan du levere PCene direkte til dine ansatte, uten at du har vært i nærheten av maskinvaren.

Figuren ovenfor gjengir de to vanligste bruksområdene. Minst jobb er det med enheter som sendes ut fra leverandøren og leveres direkte til ansatte. Det krever noe mer å registrere eksisterende enheter manuelt for gjenbruk til andre medarbeidere.

Sluttbruker får samme enkle opplevelse når maskinen starter opp for første gang. Hun eller han foretar i praksis en selvutrulling. Autopilot dikterer noen få installasjonsinstruksjoner og reduserer samspillet med bruker til et par tre museklikk før den er klar til bruk – magisk for dine ansatte og automatisk for IT. Det gjør det lett å distribuere PCer internt og sende dem ut til hjemmekontor.

Til forskjell fra tradisjonelle løsninger krever Autopilot lite eller ingen infrastruktur. Verktøyene er i skyen og kan nå maskinene uansett hvor de befinner seg – hendig for enheter som sjelden eller aldri er innom kontoret.

Kontakt oss gjerne i dag for å bestille en gjennomgang hos dere

Mengden med såkalt «ransomware» har økt med 700% siden november 2020!