Microsoft Teams Essentials er en ny frittstående versjon for små bedrifter

Hva er Teams Essentials?

Microsoft lager sin første frittstående versjon av Microsoft Teams for små bedrifter. Microsoft Teams Essentials gir tilgang til kjernemøtefunksjonene til Teams uten den typiske Office-appbuntingen som krever en dyrere Microsoft 365-plan. Denne frittstående versjonen gjør Teams enda mer til en Zoom-konkurrent, ettersom Microsoft dropper sin Slack-lignende kanalfunksjonalitet til fordel for et mer forenklet chat-grensesnitt og fokus på møter og videosamtaler.

-Det er det første frittstående tilbudet av Microsoft Teams designet spesielt med tanke på små bedrifter, forklarer Jared Spataro, leder for Microsoft 365. –Det samler funksjoner som små bedrifter trenger for å betjene kunder, inkludert ubegrensede gruppevideosamtaler i opptil 30 timer, gruppechat, fildeling og kalender.

Microsoft Teams Essentials fyller gapet for mindre virksomheter som har eksistert siden Teams ble lansert for nesten fem år siden. Til nå har små bedrifter måttet velge Microsoft 365 Business Basic-planen eller rivaler som Zoom, Slack, Google Workspace og mer.

Forskjellene mellom Microsoft Teams Essentials og Microsoft 365 Business Basic-planer er først og fremst rundt Teams-funksjonalitet og skylagring. Essentials tilbyr kun 10 GB OneDrive-lagring, sammenlignet med 1 TB tilgjengelig på Business Basic. Essentials mangler også møteopptaks- og transkripsjonsfunksjonalitet, sanntidsoversettelse, grupperom og tavleintegrering.

Se mer info her: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2021/12/01/new-microsoft-teams-essentials-is-built-for-small-businesses/

Microsoft Teams Essentials slipper også team- og kanalfunksjonaliteten til Teams så den er mer målrettet mot bedrifter som er avhengige av apper som Teams eller Zoom for videosamtaler og møter. Privat- og gruppechat vil imidlertid fortsatt fungere i Microsoft Teams Essentials.

Ingen har den perfekte løsningen og Microsoft Teams Essentials mangler app-utvidbarheten til å virkelig bringe alle disse separate småbedriftsløsningene sammen. Microsoft inkluderer imidlertid Google Kalender-integrering i Teams Essentials snart, noe som er et viktig skritt for å gjøre Teams virkelig frittstående.

Kontakt oss gjerne i dag for å bestille en gjennomgang hos dere

Mengden med såkalt «ransomware» har økt med 700% siden november 2020!